ZEE PUNK

Sunday, December 22, 2013


Zee-punk

Maar dan in het Engels namelijk: Seapunk. Kort gezegd is Seapunk een relatief nieuwe (muziek)stijl bedacht door turquoise harige social media aanhangers. Nu is het zo dat ik een kleine (lees: immense) obsessie heb voor pastelkleuren en de onderwaterwereld dus je begrijpt dat  ik zeer geboeid was door deze nieuwe stroming. Niet dat ik veel experimenteer met kleur in mijn outfits (zwart, zwart & zwart met soms wit) maar gelukkig zijn er genoeg andere manieren om je liefde voor kleur te uiten. Een daarvan is bijvoorbeeld je haar.
Dip dye en pastelkleurig haar komt bij Seapunk vandaan. Grappig, want ik zag iedereen op straat met roze, paarse of blauw geverfde punten maar ik had geen idee dat er een hele dolfijnenclub achterzat die dit populair had gemaakt. Stiekem wil ik zelf ook al een tijdje mijn haar verven maar de vraag is nog welke kleur. Lila of lichtblauw? En als ik dan mijn haar in een pasteltint verf, ben ik dan ook een Seapunker? Nee. Seapunk gaat veel verder dan dit alleen volgens de die hards. Het is een muziek stroming maar ook een soort religie, een afkomst. Een Seapunker en muziek producer genaamt ‘Fire For Effect’ omschreef zijn soort als ‘waterige zoogdieren’ (letterlijk vertaald). Volgens hem hebben ze meer overeenkomsten met dolfijnen en walvissen dan met apen. Nu heet de Evolutietheorie van Darwin ook niet voor niets een theorie dus wie weet. Ik weet ook niet wat ik erger vind eigenlijk, vergeleken worden met een walvis of met een aap.  Dolfijnen en zeepaardjes zouden dan hoger op mijn lijstje van gewenste overgroot opa en oma’s staan. Toch heeft het wel iets die Seapunk theorie. ‘’Kirsten heb je je haar geverfd?’’ ‘’Nee ik stam af  van  dolfijnen snapje.’’Bronnen:


5 comments

 1. Love the whole thing !

  Cynthia Sevani.

  ReplyDelete
 2. Coolest thing ever :)

  www.georginaclare.com
  .Georgian Clare.

  ReplyDelete
 3. Love everything about this post! **
  Great blog, dear!

  http://www.caterina-m.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Haha, awesome. Nooit van gehoord!

  ReplyDelete
 5. Wat gaaf leuke trend kende het niet!

  www.shoplovin.nl

  ReplyDelete

THANKYOU ♥♥

X

Kirsten Thyra

Latest Instagrams

© SUPERFREAK. Design by Fearne.